Tratamentul LASER pentru față

Tratamentul LASER pentru față.

Cei care vor să își mențină pielea tânără și să apeleze cât mai târziu la tratamente de înfrumusețare aleg să prevină îmbătrânirea pielii prin tratamente cu LASER medical. Tratamentele moderne cu LASER medical regenerează pielea redându-i aspectul tânăr, sănătos, strălucitor, diminuând micile imperfecțiuni de culoare și textură, porii vizibili, capilarele fine, ridurile fine. Se poate efectua cu succes și pe pielea gâtului sau decolteului. Laserul Genesis este foarte eficient în tratarea rozaceei.

Ce putem trata cu un LASER noninvaziv (care nu distruge piele și ne permite să ne întoarcem imediat la activitățile obișnuite)?

  • pori dilatați
  • aspect neuniform al tenului
  • cicatrici superficiale de acnee
  • riduri fine
  • piele cu aspect tern îmbătrânit
  • roșeața difuză a feței
  • pete pigmentare superficiale
  • cicatricile roșii recente de după intervențiile chirurgicale

Cum funcționează LASERUL?

Această tehnologie unică, LASER Genesis ND-Yag 1064 nm combină puterea mare a LASERULUI, pulsuri de microsecunde și frecvența mare a pulsurilor. Aceste caracteristici fac din acest tratament o soluție revoluționară pentru mai multe probleme ale pielii legate de îmbătrânire.

Sistemul LASER livrează microimpulsuri de energie luminoasă care ajung la nivelul dermului (al doilea strat al pielii), fără să afecteze deloc epidermul (primul strat al pielii) care rămâne intact, fără răni, urme, iritații, de aceea se poate relua activitatea zilnică obișnuită fără perioadă de recuperare.

Unda LASER ajunge la nivelul dermului unde stimulează fibroblastele și producția de colagen nou și elastină direct în locul unde sunt aceste fibre. Totodată determină și contractarea colagenului existent, efect care se observă imediat după procedură când pielea are un aspect mai neted, mai întins. De asemenea acționează și pe pigmentul din vasele de sânge din structura superficială a pielii diminuând roșeața pielii.

Colagenul și elastina ne dau elasticitate pielii, fiind parte importantă din structura ei. Cu cât îmbătrânim, sinteza de colagen scade și nu mai avem acel aspect sănătos, strălucitor cu pielea întinsă și netedă. După vârsta de 25 ani pielea noastră produce mai puțin colagen. LASERUL Genesis este o metodă excelentă de a stimula producția naturală de colagen a pielii o perioadă mai îndelungată, pentru a ne menține pielea cu aspect tânăr și sănătos mai mult timp.

Sunt două componente care duc la rezultate atât de bune ale LASERULUI:

  1. Profunzimea la care acționează LASERUL care este determinată de lungimea de undă a aparatului LASER. Lungimea de undă cu care lucrează LASERUL Genesis ajunge la nivelul dermului, locul unde sunt situate fibrele de elastină și colagen. Acesta e lucrul care face ca LASERUL Genesis să fie diferit de alte tratamente de la suprafața pielii. Cum sunt spre exemplu cremele antirid. Ele acționează la suprafață pe când LASERUL direct la sursa problemei.
  2. Pulsurile LASER sunt o componentă la fel de importantă. Pulsurile încălzesc structurile pielii și acționează ca un semnal care este trimis pielii făcând-o să creadă că s-a produs o injurie, o rănire. Pielea va încerca tot timpul să repare injuriile, rănile. În timpul unui tratament LASER Genesis se pot trimite până la 10000 de pulsuri la nivelul feței. Trimițând un număr de pulsuri într-o zonă a pielii, pielea se activează și va începe să producă colagen nou pentru a repara injuria. Bineînțeles că LASERUL este foarte bine calibrat și setările sunt corect stabilite și nu se va produce niciun fel de injurie, rănire vizibilă la suprafața pielii. Cum colagenul se va produce în următoarele săptămâni, pielea va căpăta treptat un aspect mai sănătos, mai strălucitor și mai întins. Aceasta va diminua ridurile fine, porii. Va căpăta o textură mai fină, va dispărea roșeața și aspectul neuniform al pielii. Efectele procedurii sunt cumulative, după fiecare ședință va îmbunătăți suplimentar aspectul general al pielii.

Cum decurge tratamentul LASER pentru față?

Spre deosebire de alte tratamente LASER, tratamentul Genesis nu este dureros. Procedura se efectuează fără anestezie locală pentru că disconfortul pe care îl simte pacientul este minim. O ușoară senzație de încălzire a pielii progresivă, ca după expunerea la soare. Senzație care dispare la scurt timp după terminarea procedurii. Imediat după tratament zona tratată se înroșește ușor ca după expunerea la soare. Roșeața dispare în câteva minute, până în maxim o oră, activitățile obișnuite putând fi reluate imediat după tratament. În general tratamentul durează 20-30 de minute și se poate aplica machiaj imediat după procedură.

Când apar rezultatele?

Imediat după procedură pielea va avea un aspect întins și strălucitor, dar efectele reale se observă cel mai frecvent după a treia ședință de tratament. Pentru rezultate semnificative și persistente se efectuează în general 6 ședințe la interval de 2-3 săptămâni. Sinteza de colagen nou nu se produce peste noapte, de aceea este necesar acest interval pentru a vedea îmbunătățirea aspectului general al pielii, dar o dată produs de putem bucura de aspectul întinerit al pielii. Ulterior sunt recomandate ședințe de întreținere de câte 1-2 ședințe la interval de 6 luni pentru a combate procesul fiziologic, natural de îmbătrânire a pielii prin care diminuează producerea de colagen nou din piele.

Contraindicații?

Tratamentul LASER pentru față nu se efectuează la femeile însărcinate. Este de preferat să nu se efectueze imediat după expunerea la soare, pe pielea proaspăt bronzată. Nu se efectuează dacă există răni deschise, infecții la nivelul zonei de tratat.

Înainte de procedură pacienții bărbați trebuie să fie proaspăt rași pentru că unda LASER acționează și pe pigmentul din firul de păr și dacă acesta este vizibil la suprafața pielii procedura va crea disconfort.

Share:

Comments 2

Add Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.