Sfaturi pentru unghii sănătoase

Sfaturi pentru unghii sănătoase

Sfaturi pentru unghii sănătoase

Nu există o formulă magică care să prevină în totalitate posibilitatea apariției unei ciuperci la nivelul unghiilor sau picioarelor, dar aceste sfaturi pot reduce considerabil riscul de a contacta o infecție cu ciupercă la nivelul unghiilor sau tălpilor:

 1. Hidratează periodic pielea mâinilor și nu uita să aplici crema și la nivelul cuticulelor. Cuticulele moi și elastice protejeazăSfaturi pentru unghii sănătoase corespunzător rădăcina unghei. Există în farmacii și creme speciale destinate îngrijirii unghiilor.
 2. Poartă mănuși când efectuezi treburi casnice, în special legate de curățenie cu soluții agresive, solvenți, detergenți.
 3. Taie unghiile corect, drept. Încercarea de a rotunji colțurile unghiilor poate lăsa un colț ascuțit la marginea laterală a acesteia, care va determina încarnarea ei, în mod particular la picioare și la anumite persoane care au o formă mai încovoiată a unghiei. Trebuie să observați ambele colțuri ale unghiilor la exterior!
  Încarnarea unghiei se produce datorită tăierii defectuoase a acesteia, asociată cu încălțămintea care face presiune la colțul unghiei.
 4. Nu tăia cuticulele! Acestea au un rol protector pentru unghie și lipsa acestora poate duce la apariția unei infecții la nivelul zonei din jurul unghiei, numită panarițiu care se caracterizează prin durere locală, roșeață și puroi.
 5. Folosește doar instrumentele tale pentru manichiură, nu le împărți cu alte persoane.Sfaturi pentru unghii sănătoase Prin instrumentele de manichiură se pot transmite infecții, cum este ciuperca unghiei și dacă vorbim de manevre sângerânde care pot apărea la tăierea cuticulelor se pot transmite și infecții mai grave cum sunt cele determinate de virusurile hepatitei.
 6. Nu împărți șosetele sau prosoapele cu alte persoane.
 7. Spală șosetele și prosoapele la temperaturi de peste 60 grade sau folosește un detergent dezinfectant.
 8. Poartă papuci/șlapi când folosești băi comune, hoteluri.
 9. Șterge bine picioarele și spațiul dintre degete după fiecare baie sau duș.
 10. Tratează orice afecțiune a pielii piciorului. De multe ori ciuperca unghiei apare ca o consecință a ciupercii piciorului, netratată.

Acestea sunt principalele sfaturi pentru unghii sănătoase pe care fiecare persoană ar trebui să le urmeze!

Share:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.