PRP – Tinerețea din sângele tău

PRP

PRP – Tinerețea din sângele tău.

Procesul de îmbătrânire presupune o diminuare în producția de colagen și elastină, structuri importante în menținerea aspectului tânăr al pielii.

Tratamentul cu plasmă proprie, îmbogățită cu trombocite (Platelet Rich Plasma – PRP), mai cunoscut sub denumirea de ”Terapia vampir” este o metodă de îmbunătățire a aspectului pielii, care are la bază un principiu foarte simplu: utilizează capacitatea proprie de regenerare pe care o are sângele. Trombocitele (o parte din elementele care alcătuiesc sângele) eliberează diferiți factori de creștere care duc la diferențierea celulelor stem, stimulează vascularizația locală și producția de colagen nou.

Indicații:

  • Întinerirea și regenerarea tenului (piele uscată, obosită, lipsită de tonicitate)
  • Diminuarea ridurilor fine
  • Refacerea fermității pielii decolteului, gâtului, mâinilor
  • Corectarea cearcănelor, ridurilor din jurul gurii
  • Îmbunătățirea aspectului cicatricilor
  • Tratamentul vergeturilor
  • Tratamentul alopeciei (căderea părului)

Ce presupune tratamentul?

Procedura este simplă: se recoltează sânge (la fel ca pentru analize), apoi sângele este centrifugat și se separă doar partea bogată în trombocite (o eprubetă de sânge recoltat permite colectarea a aproximativ 4 ml de PRP). Toate aceste etape de recoltare și preparare se efectuează rapid, în prezența pacientului, pentru ca acesta să aibă siguranța că se administrează propriul sânge.

Ulterior se injectează intradermic, în zona de tratat, cu ajutorul unui ac foarte subțire și scurt. Se poate utiliza o cremă anestezică locală pentru diminuarea disconfortului injectării.

În urma injectării apare un eritem local (roșeață), care dispare până a doua zi și există riscul de a face mici echimoze (vânătăi) care dispar în câteva zile.

Nivelul maxim de factori de creștere eliberați de trombocite este atins în zilele 7 – 10. Din acest moment pielea începe să capete un aspect mai luminos cu diminuarea treptată a ridurilor. În timp, are loc producerea de colagen și formarea de noi microvase de sânge. Efectul devine maxim după 3 săptămâni, cu o continuă producere de colagen în următoarele luni. Sunt indicate între 2 și 4 ședințe efectuate la interval de o lună.

Procesul de regenerare tisulară obținut prin injectarea de PRP duce la un aspect întinerit natural, complet diferit de rezultatul obținut prin injectarea fillerelor de sinteză, efect care se menține un timp mai îndelungat.

Concentratul bogat în trombocite determină accelerarea procesului de regenerare celulară și stimulează prin factorii de creștere, producția de colagen.

Contraindicații:

  • Boli autoimune
  • Tulburări de coagulare

Pacientul trebuie să întrerupă cu o săptămână înainte tratamentele (în cazul în care face) cu aspirină sau alte anticoagulante, vitamina E, antibiotice (care pot crește riscul de sângerare sau pot afecta calitatea trombocitelor).

Toleranța este foarte bună. Riscul de reacții adverse este practic zero având în vedere că se injectează o parte din propriul sânge.

Share:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.