Mezoterapia sau Cocktailul Frumuseții

Mezoterapia sau Cocktailul Frumuseții

Mezoterapia sau Cocktailul Frumuseții.

Mezoterapia este procedura medicală care te va ajuta să îți îmbunătățești aspectul și tonusul pielii, să îți redefinești trăsăturile și să spui adio ridurilor fine.

Nu trebuie să ai peste 40 de ani ca să te adresezi medicului pentru un tratament antianging, ci trebuie să te preocupe aspectul sănătos al pielii și să știi deja că prevenția va fi întotdeauna de preferat tratamentelor invazive și costisitoare. Procedura de mezoterapie se adresează în general persoanelor peste 25 de ani (dacă vorbim de riduri, hidratare, tonus), pacienții foarte tineri au în general un aspect sănătos și tonifiat al pielii, neobținând mari beneficii în urma procedurii.

Ce este și cum funcționează?dermatolog_Elena_Crihan_mezoterapia

Mezoterapia este o tehnică antiaging în principal, deși are și alte indicații (în căderea părului, vergeturi, celulită) care presupune introducerea intradermică, adică la nivelul straturilor superficiale ale pielii ale unor substanțe concentrate cu rolul de a stimula regenerarea celulară.  Cocktailurile de substanțe utilizate care conțin combinații de compuși activi stimulează activitatea celulelor din zona de tratament fiecare combinație având alt rezultat (diminuarea ridurilor rine, hidratare, îmbunătățirea tonusului, depigmentare, diminuarea vergeturilor, a  depozitelor localizate de grăsime, stimularea creșterii părului).

Indicații:

 • riduri fine
 • piele flască, cu aspect îmbătrânit
 • piele uscată, deshidratată
 • aspect tern, obosit al tenului
 • piele îmbătrânită de soare

Aceleași indicații și pentru pielea mâinilor și decolteului.

La nivelul corpului mezoterapia va fi utilă în topirea depozitelor de grăsime localizată, în estomparea vergeturilor și a celulitei. Pentru scalp există formule speciale de cocktaliuri care ajută la creșterea părului. Practic putem profita de beneficiile mezoterapiei aproape oriunde pe piele.

Contraindicații:

 • sarcină și alăptare
 • alergii medicamentoase
 • infecții ale pielii în zona vizată pentru tratament
 • boli cronice grave
 • tulburări de coagulare

dermatolog_Elena_Crihan_mezoterapiaCum se realizează Mezoterapia sau Cocktailul Frumuseții?

În urma consultației se stabilește indicația pentru mezoterapie în funcție de necesitățile și așteptările pacientului. Se realizează planul de tratament care în medie presupune realizarea de 3-5 ședințe la interval de 10 zile.

Tratamentul se realizează astfel: se demachiază fața, apoi se aplică crema anestezică pe zona de tratat. După 20 -30 de minute se șterge față, se dezinfectează și se realizează efectiv procedura de mezoterapie. Aceasta se poate realiza prin două modalități: prin microinjecții superficiale cu ac foarte fin și scurt la nivelul zonei de tratat sau prin micronedling (cu ajutorul unui aparat special cu microace se fac perforații superficiale la nivelul pielii, invizibile cu ochiul liber și se aplica coktailul pentru mezoterapie).

La finalul procedurii pacientul va avea zona tratată ușor eritematoasă (roșie). Dacă se efectuează procedura manual cu seringa există posibilitatea să apară și câteva mici echimoze (vânătăi) care se vor estompa rapid.

Nu este necesar timp de recuperare după intervenție. A doua zi se poate aplica machiaj și obligatoriu crema de protecție solară dacă procedura a fost efectuată pe zone expuse la soare.

Care sunt substanțele folosite?

Pentru mezoterapie există cocktailuri preformate de substanțe cu compoziție diferită pentru indicații diferite. Printre cele mai comune ingrediente sunt: acidul hialuronic nereticulat, vitamine, aminoacizi, peptide, antioxidanți.

Rezultatele cât durează și în cât timp devin vizibile?dermatolog_Elena_Crihan_mezoterapia

În funcție de genetica fiecărui și de rezervele de regenerare a pielii se pot vedea îmbunătățiri ale tonusului, luminozității după prima ședință de tratament, când pielea devine mai suplă, mai hidratată, dar pentru rezultate consistente se recomandă un protocol de 3-5 ședințe efectuate la interval de 10 zile. La unii pacienți rezultate se văd după prima ședință, în vreme ce la majoritatea sunt necesare mai multe ședințe de tratament, în special din cauza factorilor de mediu (poluare, fumat, stil de viață agitat) care au efect de îmbătrânire prematură.

 

Cum procesul de îmbătrânire este unul continuu și dinamic, care nu poate fi oprit, procedurile pentru menținerea pielii tinere și sănătoase vor necesita și ele o periodicitate, în principal o dată pe an.

Mezoterapia poate fi combinată și cu alte proceduri antiaging care pot fi complementare.

Share:

Comments 2

Add Comment

  Buna ziua
  Care este prețul a 5 ședinte?

   Bună ziua.

   O ședință este 440 lei. 5*440
   Vă aștept la cabinet cu mare drag.

   O zi frumoasă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.