Iarna îmbracă-ți pielea!

Iarna îmbracă-ți pielea

Iarna îmbracă-ți pielea!

Cel mai superficial strat al pielii, stratul cornos este cel care ne apără de intemperii (evaporarea apei, pierderea hidratării) și este primul afectat în lunile reci de iarnă. Pacienții cu rozacee, eczemă, psoriazis sunt mai afectați pe timpul iernii, leziunilor lor devin și mai uscate și mai pruriginoase, de aceea este necesară o atenție mai mare în îngrijirea pielii.

Dar chiar dacă în general aveți  o piele sănătoasă, fără probleme particulare, în anotimpul rece cu siguranță toată lumea se confruntă cu deshidratarea și/sau iritarea pielii.

Pe de altă parte, iarna este anotimpul cel mai potrivit pentru a repara pielea agresată de soare în timpul verii  (pete, riduri), prin creme utilizate acasă sau tratamente dermatologice: peelinguri chimice, dermabraziuni, injectări de acid hialuronic, tratamente laser.

Recomandări pentru acasă:

  1. Alegeți creme emoliente mai grase, mai onctuoase pentru anotimpul rece care conțin uree, acid lactic, acid hialuronic (absorb apa), ceramide (care simulează lipidele pielii).
  2. Băile și dușurile fierbinți ne fac să ne simțim bine iarna. Tocmai apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale, protectoare, de pe suprafața pielii și o usucă suplimentar. Măcar când ne spălăm pe mâini să evităm apa fierbinte.
  3. Cremele de duș sunt de preferat gelurilor, datorită compoziției mai cremoase.
  4. O dată pe săptămână să utilizăm o cremă de duș cu particule exfoliante. Aceasta contribuie la îndepărtarea celulelor moarte și la absorbția mai bună a cremelor hidratante.
  5. Părul suferă și el în timpul iernii. Îl puteți proteja cu căciuli, când ieșiți afară și încercați să utilizați o dată pe săptămână o mască hrănitoare pentru păr.
  6. Buzele trebuie protejate cu balsam de buze. Evitați să umeziți buzele când sunteți afară.
  7. Nu uitați de fotoprotecție! Chiar și iarna, razele ultraviolete ajung pe pielea noastră și efectele sunt la fel de dăunătoare. Dacă nu chiar mai mari dacă sunt reflectate de zăpadă.
  8. Consumați alimente sănătoase! Aveți grijă să vă suplimentați dieta cu Vitamina C, Zinc și Omega3. O alimentație echilibrată vă va menține pielea frumoasă.
  9. Atenție la deshidratarea pielii, iarna contribuie la scăderea umidității prin încălzirea excesivă a locuințelor. Umidificatoarele pot fi utile!

Share:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.