Diagnosticat cu rozacee? Ce trebuie să știi!

Diagnosticat cu rozacee

Diagnosticat cu rozacee? Ce trebuie să știi! La cine să apelezi?

  • Protejează-ți pielea de soare!

Soarele agravează rozaceea. Nu ieși din casă înainte de a aplica o cremă de fotoprotecție cu SPF minim 30. Utilizează creme speciale pentru piele sensibilă, predispusă la roșeață, cu oxid de zinc sau dioxid de titan în compoziție! Poartă pălării cu boruri largi pentru umbră suplimentară!

  • Învață care sunt factorii care îți agravează rozaceea.

Deși există o serie de factori cunoscuți, incriminați în agravarea rozaceei, fiecare poate experimenta episoade de accentuare a roșeții la diferiți factori. Cele mai frecvente cauze care duc la agravarea rozaceei sunt: soarele, alcoolul, mâncărurile fierbinți și picante, stresul, produsele de machiaj sau de îngrijire a părului (fixativ). Cunoscând ce îți intensifică roșeața și evitând acești factori poți rări și reduce semnificativ episoadele acute.

  • Fii blând cu pielea ta!

Persoanele cu rozacee au pielea extrem de sensibilă. Utilizează numai produse speciale pentru piele sensibilă sau rozacee: fără parfum, alcool sau mentol. Nu utiliza tonice faciale! Preferă cremele în locul loțiunilor sau gelurilor pentru față.

  • Fii atent la ochi!

Dacă observi că ai ochii roșii și iritați adresează-te medicului dermatolog sau oftalmolog! Mai mult de jumătate din pacienții cu rozacee dezvoltă la un moment dat și rozacee oculara.

  • Fii pregătit să apară episoade de înroșire a feței pe neașteptate!

Chiar și atunci când tratezi rozaceea și faci tot ce e posibil să eviți factorii agravanți, pot să apară perioade de înroșire a feței și de agravare a leziunilor.

  • Fă echipă cu medicul dermatolog!

Diagnosticat cu rozacee. Tratamentul precoce al rozaceei previne agravarea ei. Discută cu medicul tău orice nelămuriri ai. Cu cât primești mai multe sfaturi avizate, cu atât vei fi mai capabil să controlezi boala.

Dr_dermatolog_Elena_Crihan_rozacee

Medic dermatolog certificat. De ce să cauți un medic certificat?

Medicul dermatolog este specializat  în tratarea rozaceei.

Share:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.