Avem nevoie de acid hialuronic?
Este binecunoscut deja că acidul hialuronic este o armă importantă în lupta împotriva îmbătrânirii.
Ce este acidul hialuronic și cum a ajuns așa de cunoscut?
Acidul hialuronic este o componentă care se găsește în mod natural în corpul nostru: la nivelul pielii, articulațiilor, ochiului. Este în mod particular foarte important, pentru că este una din substanțele care contribuie la aspectul suplu, neted al pielii. Capacitatea noastră de a produce acid hialuronic scade, din păcate cu vârsta, ceea ce duce la formarea ridurilor, încrețirea și uscarea tenului, dobândirea aspectului de piele ternă, lipsită de strălucire.
Companiile farmaceutice au produs pe cale sintetică, acid hialuronic pur, biodegradabil, de origine non-animală, pe care îl găsim în diverse preparate: creme sau seruri antirid, produse de injectare, măști. Fiecare din aceste forme de prezentare contribuie la menținerea tinereții pielii, a fermității și la estomparea ridurilor. Cu siguranță îl veți iubi! De departe efectul cel mai vizibil se obține cu produsele de injectare, fillere, care sunt substanțe de umplere, vâscoase, care injectate în piele la nivelul ridurilor determină estomparea sau chiar dispariția acestora.
Corecția ridurilor constă în injectarea acidului hialuronic sub formă de gel, cu ajutorul unei canule sau a unui ac fin, cu scopul de umplere/diminuare a șanțurilor și ridurilor. Cele mai frecvente regiuni tratate sunt șanțurile nazo-labiale, buzele, ridurile din obraji legate de zâmbet, pomeții, ridurile radiare din jurul buzelor ce apar de regulă la fumători.
Procedura este puțin dureroasă, dar pentru confortul pacientului se aplică o cremă anestezică pe zona de tratat cu 30 minute înainte de intervenție. Efectul este vizibil imediat, dar se pot face corecții la 1 – 2 săptămâni. Efectul este natural și nu modifică expresivitatea feței.
Perioada de remanență a produsului în piele este îndelungată, dar nu permanentă și este dependentă de tipul de produs injectat, de particularitățile pielii și a zonei tratate, precum și de vârsta și structura naturală a pielii pacientului. Acidul hialuronic se degradează lent în mod natural în piele.